Sup kepala ikan merah
Hari ni aku masak sup lagi. Sup kepala ikan merah ini request dari suami aku hari ni. Sebenarnya dalam seminggu memang akan ada 2-3 kali aku memasak menu sup ni, samada sup ayam, sup ikan atau sup daging. Ini memang pantas untuk mak-mak semua. Jom start.
Bahan bahan
Kepala ikan merah 3 ketul
Bawang besar 1 biji
Bawang putih 4 ulas
Halia 2 inch
Sup bunjut adabi 1
Daun sup
Lada hitam hancur 1 sudu kecil
Tomato 1 biji
Cara cara
- Hiris nipis bawang besar, putih dan halia. Tumis sampai kuning sikit then masukkan air 2-3 cawan. Masukkan sup bunjut dan biar mendidih.
- Selepas mendidih tu masukkan kepala ikan dan tomato. Biar masak 2-3 minit
- Masukkan daun sup dan perasakan dengan garam gula secukupnya.
Siap