Kue tiaw kungfu
Gambar pun tunggang terbalik. Abaikan lah. Yang penting resepi.
Bahan bahan
1 paket kue tiaw
1 bawang besar
3-4 bawang putih
1 kiub ayam
2-3 sudu besar tepung jagung
3 cawan air
1 genggam cendawan
4-5 baby corn
2 telur
4-5 sotong
1-2 carrot
Lada hitam
Garam
Cara cara
Kue tiaw sepeket tu boleh buat 3-4 kali makan tau.
Pecah telur, pukul dan tambah sikit garam. Masukkan agak-agak segenggam kue tiaw dan gaul rata dengan telur.
Goreng dalam minyak panas. Bila dah kekuningan tu angkat dan ketepikan.
Sekarang nak buat kuah dia pulak 👇🏻
Tumis bawang putih dan bawang besar. Masukkan kiub ayam. Then tambah air.
Masukkan sotong diikuti carrot, baby corn dan cendawan.
Masak sekejap then tambah air tepung jagung. Kepekatan tu terserah kau lah nak kuah pekat or cair.
Then masukkan lada hitam and garam secukupnya.
Siap la tu.
Bye.